2007.05.21 - Pluggdåre och musikberoende, är jag denna afton


image14

Kort, men ack så intensivt, inlägg igen.
Saknar linus
Pluggar
Lyssnar musik
såsom:
Regina Spektor
Norah Jones
Timo Räisänen
Smashing Pumpkins
Coldplay
Nejra (tack emelie)
och lite sånt.
ja, jag hade tänkt skriva såhär
jag gillart
men bara idag
kom hem linus!
sluta träna
du är tillräkligt het
så det räcker och
blir över
iallafall
hursomhelst
nu ska jag fortsätta plugga
tackhej

Signerat Aronson

2007.05.07 - Kort (egentligen helt onödigt) inlägg

Ja, jag kände bara för att skriva några rader.
Jag sitter för tillfället i fars rum (hans dator är bättre och snabbare än min) och är rastlös till tusen. Skulle gå på stan, men det blev inte av. Skittrist. Hade tänkt kolla klänning och present till lillasyrran. Hade också tänkt köpa godis inför morgondagens nationella prov i matematik. suck.

Ska iofs mysa i Karlaparken med Emelie om ett tag, så det får bli att köpa godis då istället. Affären Godisland är ändå bästa stället, så det är lurre.

Funderar lite över musik att tipsa om. Finns flera stycken, så jag passar på att nämna dom som är starka för mig just nu... just precis nu.

Oh Laura - Release me
Regina Spector - Samson
Regina Spector - Fidelity
4 non blondes - What's up

Dom kändes mysiga nununu.

Jag är extra snäll och länkar så att ni får njuta också:

http://www.youtube.com/watch?v=LYC4KpsU_Ew 
Regina Spector - Samson

http://www.youtube.com/watch?v=SGTDRztaCCw&mode=related&search 
Regina Spector - Fidelity

http://www.youtube.com/watch?v=LiDpMfEeo3Q 
4 non blondes - What's up

http://www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk 
Oh Laura - Release me


Tackhej

Signerat Aronson


2007.05.04 - Gudrun Schyman och uttalandet om att män är talibaner

Gudrun Schyman var gäst hos Malou von Sivers på programmet Efter Tio imorse. Dom diskuterade uttalandet om att "Män är talibaner" som Gudrun vid ett tidigare tillfälle kastat ur sig, till en början kanske mer eller mindre eftertänkt. Gudrun fick idag förklara vad hon menat med uttalandet och det hela lät såklart mer förståeligt.

Gudrun hade, enligt henne själv, inte sagt att alla män är talibaner. Hon menade på det att hon talat om män som grupp och inte som individer, att hon sett ur större samhällsperspektiv där hon tog Afghanistan som exempel. I det landet har männen makten och tror (återigen som grupp, inte enskilt) att de "äger" kvinnorna eller bestämmer över dom. Hon hade (som sagt enligt henne själv) inte sagt att svenska män är som talibaner, inte heller alla män, utan män som använder makten och kontrollerar kvinnor så till den milda grad, är som talibaner. Median vände självfallet detta mot Gudrun och skrev: "Gudrun Schyman säger att svenska män är som talibaner".

Jag vet inte riktigt vad jag kan säga om att jämföra män med talibaner. Inte heller, som en annan kvinna (som för övrigt också var gäst hos Malou) sa: "Män är djur". Det uttalandet gav henne ett rent helvete. Hon fick hotbrev, blev förföljd och spottad i ansiktet m.m. Om man bara ser till meningen kan man ju förstå att män tog illa vid sig, men efter att jag sett Efter Tio förstod jag lite bättre vad hon menat. Denna kvinna jobbar på Kvinnojouren och får dagligen ta hand om kvinnor som blivit så grovt misshandlade av sina män. När hennes uttalande sändes på tv hade det tagits ur sammanhanget. Hon menade på det att dom män som misshandlar kvinnor, är som djur. Sen om det var så smart att säga det på det sättet hon sa eller ej, kan ju diskuteras ytterligare.

Jag kan hursomhelst förstå vad de menar, på vissa sätt. Fast jag tycker inte att de män som misshandlar sina fruar, flickvänner är som djur... dom är mycket värre.

Lite intressant att titta på program om feminism och jämställdhet. Många, i alla fall i min ålder, tror att feminism handlar om att man slutar raka benen, att man har kort hår, att man hatar män och är gay. Det är ju helt idiotiskt. Feminism handlar om jämställdhet och att alla ska ha lika rättigheter. Jag tycker dock att sådanna som Gudrun eller andra "kända" feminister inte ska ge uttalanden som (ur sammanhang eller ej): "Män är djur", "Män är talibaner". Det ger en bild av att alla feminister hatar män. Jag tycker personligen att personer som är så "högt uppsatta" borde kunna hålla en debatt om jämställdhet på en högre nivå, inte dagisprat. Hade hon istället varit smart och INTE pratat om män på det sättet, hade hon kanske fått dom att förstå de riktiga, viktiga argument som hon faktiskt hade.

Om man menar att feminism är - lika för män och kvinnor, jämställdhet mellan könen osv. kan man ju prata om rätten som pappor har vad gäller sina barn. De har klart mindre rättigheter. Står barnen skrivna hos mamman, vilket de oftast gör om föräldrarna separerat eller liknande, förlorar papporna rättigheter som egentligen är självklara.
Om man ser till barnbidraget och underhållet t.ex. Det har mamman (om barnen står skrivna där) full rätt till. Om barnen bor delvis hos pappan men barnen ÄNDÅ är skrivna hos mamman, har pappan ingen rätt överhuvudtaget att kräva varesig barnbidrag eller underhåll. Det är väl lite sjukt? Om barnen bor hos pappan, låt oss säga varannan helg, borde ju han OCKSÅ få barnbidrag för de dagar barnen bor där?

Kvinnor har inte samma lön som män idag, det är någon slags självklarhet att kvinnor ska städa och ta hand om barnen, och kvinnor blir misshandlade och våldtagna av sina makar och pojkvänner. (Jag pratar om samhället som helhet, det finns såklart fruar som misshandlar sina makar osv.) 

Men på vissa plan har vi kvinnor mer rättigheter än män. Där borde VI ändra på OSS för att skapa mer jämställdhet. Det är ju inte bara männen som ska förändras? Det är väl inte bara VI som är offer? Nej, om kvinnor också är villiga att ändra på sig, gör förhoppningsvis mansgrisarna också det.


Skriv gärna kommentar om du tycker lika, annorlunda, att det är skit osv. Kommentarer, i alla dess former, uppskattas alltid :D

Tackförpratstunden



Signerat Aronson

2007.05.03 - Tre månader med älsklingen

Ja, idag firar vi tre månader. Kanske inte så mycket att "fira" kan tyckas, men vi vill hursomhaver göra det lite extra gosigt idag. Det är ändå lite kul att mysa ordentligt på dom "speciella" dagarna. Iofs är alla dagar med Linus speciella. Känns så magiskt att man har hittat någon som "gör en hel". Hej jag spottar ut klichor. (klurigt ord att skriva egentligen - liksom, klichéer eller klichor?) I alla fall... Jag har aldrig känt den här typen av kärlek för någon annan tidigare, och jag vill aldrig sluta känna såhär.

Nu ska vi bubbelbada och ikväll blir det god mat och film och annat smått och gott.

(Kort inlägg, jag vet, men jag kanske utvecklar under dagen/kvällen)


Tjohej

Signerat Aronson

2007.05.01 - Första maj och segmys hela dagen

Maj, maj måne. Fin månad, för övrigt. Spenderade den lugnaste valborgen någonsin, tror jag. Bara hemmamys med älskling Linus. Grillchips, kebab, film och gos. Det var underbart skönt och avslappnande. Tyvärr somnade jag klockan 23. Jag upprepar: 23! Vad är det med mig? Stackars Linus fick vara uppe helt ensam tills han också blev trött och skedade mig till sömns. Varför kan jag inte vara vaken längre? Jag har somnat runt 22-23 ALLA kvällar de senaste veckorna, och vaknat runt 10 också. Har jag blivit en sån som gör så nu? Jag menar, förr kunde jag vara vaken till 3 och sova till 14, utan problem! Men nu, nu har jag blivit värsta bebis vad gäller behov av sömn. Kanske är bra dock, med tanke på min migrän som faktiskt har minskat nu när jag går och lägger mig "i tid".
Liksom, jag vill ju vara hardcore och sitta och gagga till klockan 6 och sedan sova hela dagen. SÅ SOM JAG GJORDE FÖRR. Hemsk tanke: Börjar man bli vuxen?
Hursomhaver, valborg innebar massa mys med Linus. Ingen brasa dock, fast det gör inte så mycket egentligen, det kan ju bli nästa valborg.

Idag har vi bara degat, Linus och jag. BARA SLAPP heeeela dagen. Spelade The Sims och inredde i evigheter, men slutade när Linus började sucka lite lätt efter 2 timmar.

Nu ska vi diska lite och sedan gosa. Känns som ytterligare en toppendag med älskling.


Denna bild är bara för att jag saknar Natalie. <3
image13


Tackhej

Signerat Aronson


RSS 2.0