2007.04.28 - ESC & Finland med finalplats

Ja, det är nästan lite komiskt. Finland har i ALLA år, tills förra, kommit bland de sista i ESC. Förra året tog Lordi hem storvinsten och hela Finland var i extas. Kan det vara så att det är dags igen?
Om man lyssnar på deras bidrag till årets ESC kan man lätt konstatera att låten skulle kunna ta hem ytterligare en vinst åt varprickslandet. Deras låt är OTROLIGT bra. Kanske för lite schlager och för mycket rock enligt vissa, men Lordi är väl rock om något - och dom vann ju. 

Finlands bidrag är "Leave me alone" - Hanna Pakarinen. Helt ärligt nu - Finland måste vara bäst i världen på rock. Eller åtminstone delad etta med något annat land. Dom gör verkligen rocklåter som är underbara!
Jag kommer i alla fall vara en av alla som röstar på Finland i ESC i maj.
Visst, de vann förra året och det vore jättetrist om de vann i år igen, det kan jag också hålla med om, men om man bara ser till låtar kan jag verkligen se denna som vinnare detta år också. Hade det varit till exempel Danmark som hade detta bidrag hade jag utan tvekat röstat fram dom som vinnare. Det är heller inte rättvist att man struntar i att rösta på en värdig låt bara för att landet vunnit året innan. Dessvärre tror jag inte att resten av Europa håller med. Finland kommer absolut bland topp 5 men jag tror att alla ser den föregående vinsten före bidraget i sig, därför vill ingen att Finland ska vinna i år igen.

Jag, å andra sidan, skulle utan tvekan jubla om Hanna Pakarinen tog hem vinsten igen... låten förtjänar inget annat än en första plats. But that's just me.


Signerat Aronson
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0