2007.04.25 - Nära-döden-upplevelse...ish


Jag är i Hällabrottet nu. Hos min älskade mor. Vi tog en sväng på stan förut. Jag köpte snygga underkläder och åt tacos. Mamma köpte brillor till sommarn. Jag påverkade henne och fick henne tillslut att inte köpa de mer sportiga, utan istället de snygga med bruna plastbågar. Svajnfina.

På vägen hem åker vi helt lugnt. Pratar om allt mellan himmel och jord. Till höger ser vi en grå katt gå över gärdet.
"Stackars den när den ska över vägen sen" sa mamma och vi körde vidare.
Vi pratar om vår katt Skrållan. Hon hade tydligen fått en fästing. Mamma visar med näven hur en fästingborttagare ser ut. Jag tittar inte på handen. Jag tittar på vägen framför mig. Där, kanske 50 meter ifrån, står ett rådjur. Vid vägkanten alltså. Jag ger ifrån mig ett ljud som var ungefär som en inåtandad suckning. Eller som att man andas in snabbt, så det låter. Mamma trodde att min reaktion var till hennes hand. Hon tänkte: "Men det var väl inte så farligt med en fästingborttagare?" Hon tittar sedan upp och ser rådjuret, som nu är på väg över vägen. Mamma tvärnitar och väjar (väldigt proffsigt, måste tilläggas) och rådjuret hann springa förbi.
Mamma förklarade att man egentligen inte ska väja för rådjur. Att det ger mer skada för trafiken om man gör det. Men mamma kunde bara inte köra över den, vilket jag är otroligt glad för. Jag hade fått så dåligt samvete.


(Rådjuret på bilden har ingenting med historien för övrigt att göra)


Efteråt skrattade vi mest över att min reaktion var så fjuttig. Jag menar, hade jag sett en tvestjärt hade jag skrikit och gråtit, men när jag ser ett rådjur som vi nästan kör över, gapade jag bara.
Vi skrattade även åt att mamma inte sett rådjuret utan tittade istället på sin hand när hon körde. Iofs var detta bara i några sekunder. Ni får inte tro att mamma är oduglig förare, hon klarade situationen jättebra. Creds till mödra.

Hur som haver... Detta var lite utav en nära-döden-upplevelse. Fast bara nästan.

Jag saknar Linus, för att prata om annat. Han tränar och jag är i Hällabrottet.

Du gör mig så lycklig, älskling.


Nu ska jag lägga lillsyster och sedan åka med mor till Ica Maxi.

Tack för visat intresse

Signerat Aronson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0