2007.04.06 - Rastlöshet, saknad & nötter


Jag försökte sammanfatta min fredag med rubriken. Jag tror att ni förstår att den inte är speciellt full med underhållning och skratt. Min Linus är på LAN med killkompisarna och jag har inget speciellt för mig då mina tjejkompisar drog för längesen. Vi hann iofs köpa nötter. Det är ju alltid lite positivt.

Och nötter liksom - Varför köper vi svenskar inte mer nötter? Det är ju bara runt juletider vi inhandlar några ton, men då är det inte vanliga nötter utan det är sånna som man BARA har vid jul. Varför köper man inte nötter när det INTE är jul? Och varför köper inte svenskar ex. fågelfrön och andra "mindre" nötter? Dom är ju underbara.
Hos min vän Natalie, som är syrian, finns det alltid massvis med nötter som de bjuder på när gäster kommer. Nötter och frukt. Det finns alltid framdukat eller redo att ta fram. Det är ju så gästvänligt på något vis. Vad har vi, liksom? Bullar? Kakor? Vad är egentligen det "svenska" att bjuda på? Vad är det "svenska" att alltid ha hemma? Och vad köper vi som mest att ha som tilltugg? Inte är det nötter iallafall och det är jag ledsen över. Nötter är inte bara nyttigt, det är gott OCH mättande också. Underbart helt enkelt.

På tal om nötter så känner jag saknad av Linus. Det är egentligen lite småfjantigt med tanke på att vi har träffats nästan varje dag i 2 månaders tid, men det känns så tomt utan honom. Och jag har tänkt på det där massor... hur man kände det när man inte var ihop med någon. När man då var själv på rummet eller hemma så var man bara själv, liksom. Men nu när man är själv, är man ensam. Det känns alltså som att det fattas någon när man är ensam. Jag vet inte om det låter logiskt, men det känns hursomhaver så.
Så nu sitter jag alltså ENSAM på mitt rum och väntar på någon form av underhållning eller att min rastlöshet övergår till någonting mer sysslerikt. (det kändes inte som ett riktigt ord, men det lät bra)

The Subways - jag måste få tipsa om dom. Dom är helt otroliga! Deras album Young for eternity är så jävla bra. Inte en enda låt som inte är värd att lyssna på eller är bra. Det är väldigt sällsynt med album som BARA innehåller guldlåtar. Lyssna och njut av örongodiset!

Jag tänkte för övrigt tipsa om ett band / artist varje gång jag bloggar. Allt för att ni ska få så bra musiksmak som möjligt : )


Nu ska jag äta nötter och se någon film. Kanske The Holiday. Har hört att den ska vara bra.


Sov gott sen : )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0